Visitekaartjes, flyers en energie

Wat ik aan de TrendsExpo heb overgehouden, vraagt een vriendin. In ieder geval een heleboel visitekaartjes, pennen en flyers, zeg ik. Van andere ZP’ers, van interessante bedrijven, maar – ik zeg het eerlijk – vooral van mezelf. Ik had geen idee hoeveel ik moest laten drukken, dus dan in ieder geval een veilig aantal.

Uiteraard gaat het me helemaal niet om die papieren contacten, maar om de echte. De korte of langere gesprekjes die ik had met mensen die ik niet kende. Met mensen waar ik echt mee in gesprek was (leuk!) én met mensen die ondertussen al weer stiekem (dachten ze) om zich heen keken of ze geen interessantere contacten misliepen. Ze horen erbij, ik weet het, en het liet mij weer eens zien hoe de wereld van het netwerken soms ook in elkaar zit.

Maar het belangrijkste wat de beurs me heeft opgeleverd, is energie. Natuurlijk hebben die twee dagen me ook veel energie gekost, maar daar ben ik al weer van bijgekomen. Wat blijft hangen is de positieve energie, de zin om verder te gaan met waar ik mee bezig ben en de zin om nieuwe dingen op te pakken. Om met bekenden en onbekenden te praten over wie ze zijn, hoe en wat ze doen, wat ze belangrijk vinden en waarom dat zo is. En om dat op te schrijven en zo hun verhaal voor het voetlicht te brengen. Na al dat praten en luisteren van die twee beursdagen weet ik weer precies waarom ik tekstschrijver/journalist ben!

De vriendin herkent het en neemt nog een paar pennen mee naar huis.

Op 21 en 22 november had ik mijn eerste beurservaring op de TrendsExpo 2018.

Deel op:
Share